2011. április 28., csütörtök

Cannon EOS 300V Tükörreflexes fényképezőgép 1Ft NM - Jelenlegi ára: 1 Ft

Eladó: Cannon EOS 300V Tükörreflexes (SLR) fényképezőgép
Tartozékok:
-Hordtáska
-Vállpánt
-Objektívvédő
UV-szűrő
Leírás:
A Canon legújabb kisfilmes tükörreflexes gépe az EOS 300V. Ez a típus 2002 október végétől érhető el magyarországon, de sikerült megkapnom az egyetlen hazai bemutató darabot. Az EOS 300V mind a design, mind a technológia vonatkozásában meglehetősen új. Tehát nem az EOS 300 "javításáról" van szó. Nem is igazán értem, hogy miért nem kapott egy egészen más típusszámot.  
A gépnek ezüstszínű és sötétszürke műanyag háza van, de a nagyobb élettartam érdekében az objektívbajotett gyűrűje fémből készült. A váz kimondottan kicsi, ennek ellenére jól megfogható, mert a jobbkezes markolat mintegy két centiméterre kiemelkedik a homloklapból. Hátulról nézve digitális fényképezőgépnek látszik, mert a hátlapon egy 30 x 30 mm méretű LCD kijelző kapott helyet. Ezen a kivilágítható panelen a gép beállításával és működésével kapcsolatos számadatok és ikonok jelennek meg.
Autofókusz
A keresőben kereszt alakban hét autofókusz mező helyezkedik el. Az autofókusz mezők viszonylag távol vannak egymástól. A képmező hosszabb oldala irányában a két szélső AF-mező közötti távolság 15 mm, a rövidebb oldallal párhuzamosan 7, 5 mm. Így ebben a gépkategóriában a legnagyobb felületet fedik le. A mezők fekete négyzettel vannak jelölve. Az aktív mező közepén egy kis pontszerű vörös fény világít. A kiválasztás lehet manuális vagy automatikus. Új az élességállítást vezérlő processzor, ezáltal működése gyorsabb lett. Ez a gyakorlatban is ténylegesen érzékelhető, bár az EOS 300-nál sem éppen lassú. A gépbe helyzetérzékelő szenzort építettek, amely detektálja, hogy fekvő, vagy álló képformátumban fényképezünk. Ennek megfelelően az automatikus AF mező kiválasztásnál és a fénymérésnél is különböző prioritásokat alakít ki a rendszer.
Az élességállító algoritmus is új, hasonló az EOS 1V-ben alkalmazotthoz. Ennek köszönhetően a mozgó témák fényképezésekor követő autofókusz üzemmódban pontosabb az élességállítás. Az eddigi rendszereknél a kioldógomb lenyomása után a következő sorrendben történtek a műveletek. Fénymérés, aktív AF mező kivilágítása, élességdetektálás, és csak ezután indult meg az autofókusz motor. Az EOS 300V először detektálja az élességet és azonnal elindítja az AF-motort az élesség beállítására. Ez alatt, egyidejűleg történik a fénymérés és az aktív AF-mező kivilágítása. Sötétben a beépített kisvaku szolgáltatja az AF-segédfényt. Ez az exponálás előtt leadott kis energiájú, gyors villanássorozatot jelent. Új motor és tükörmozgató mechanizmus került a gépbe. Ez lehetővé teszi a 2, 5 kép/másodperces sorozatfelvételi sebességet.
Expozíciós üzemmódok
A funkciótárcsa segítségével összesen 11 féle expozíciós üzemmód közül választhatunk. Ezek: Manuális (M), időautomatika (Av), rekeszautomatika (Tv), programautomatika (P), full-automatika, portré-, tájkép-, makro-, sport-, és éjszakai üzemmód valamint a Flash Off mód. A Flash Off mód új. Ez lényegében programautomata letiltott vakuval. A tiltás a gépen lévő és a ráhelyezett rendszervillanónál is érvényes. Ez problémamentessé teszi a gyenge fényben, állványról készülő felvételeknél a programautomata üzemmód használatát. Nem villan bele a képbe feleslegesen a vaku. A funkciótárcsával még a Canon gépeknél megszokott mélységélesség-automata üzemmódot (A-DEP) is ki lehet választani.
Háromféle fénymérési mód áll rendelkezésre. Ezek a 35 zónás kiértékelő mérés, a középsúlyozott átlegmérés és a spotmérés a képmező közepén. Ez utóbbi a képfelület 9, 5%-ának megfelelő részen történik. A fókuszpontokhoz kötött spotmérést nem tudja a gép, de a kiértékelő üzemmódban a fénymérés az aktív autófókusz mezőnek megfelelően súlyozódik. Az expozíció kompenzációja +-2 FÉ tartományban állítható be 1/2 FÉ fokozatokban. Azonos tartományban van lehetőség automatikus expozíciós sorozatra (AEB) is. Nem felejtették ki a gépből a többszörös expozíció lehetőségét. Összesen 9 kép készíthető egy filmkockára.
A váz méretcsökkentését lehetővé tévő változások a következők. Új zárszerkezet, a hátfal nyitóbillentyűje oldalról hátra került, a két kis rúdelem nem egymás mellett, hanem egymás felett van. A funkciótárcsát a gépváz (hátulról nézve) bal oldaláról a jobb oldalára helyezték át. Ezzel a beállítások legnagyobb része a jobb kézzel végezhető el.
Villanófény
A gépen lévő kisvaku a teljesen automata üzemmódban sötétben magától felnyílik. A többi expozíciós módnál egy gomb megnyomásával helyezhető üzembe. Kulcsszáma ISO 100 filmnél 12. Kinyitott állapotban az objektív tengelyétől 9 centiméterre van, tehát meglehetősen magasan helyezkedik el. Ezzel csökken a pirosszem effektus kialakulásának veszélye. A világítási szög 28 mm-es objektív látószögének felel meg. Az ismétlési idő 2 mp. A vakuszinkronidő 1/90 mp. A tájkép és a sport valamint a Flash Off beállításokon kívül minden expozíciós módban használható a vörösszem-hatás csökkentő vakuzás. A villanó vezérlése egy három ponton mérő TTL rendszer segítségével történik, ami figyelembe veszi az aktív Autöfókusz mezőt. A fényképezőgép szabványos középérintkezős vakupapucsán keresztül vezérli a Canon rendszervakukat.
Áramforrásként 2 db CR2 Lítium elem használható. A fényképezőgép kiegészíthető a BP-220 elemtartóval, amiben 4 db LR6 (AAA) elem vagy ennek megfelelő tölthető akkumulátor helyezhető el.
Összegzés
Az EOS 300V egy jól kezelhető, igényes amatőrgép. Egyes tulajdonságai a professzionális kategóriának megfelelőek. Ilyen például az autofókusz sebessége. Az egyszerű kezelés és a sok automata funkció azonban főképp a kisebb, vagy közepes felkészültségű amatőrök számára jelent előnyt. A műanyag váz és a 2, 5 kép/mp sebességű sorozatfelvételi sebesség azt mutatja, hogy a gépet nem a professzionális jellegű felhasználásra szánták. Felépítése kompakt, mérete meglepően kicsi. Ezért kirándulóknak, utazóknak ideális lehet.
Jó licitálást!
Nézd meg a többi aukcióm!!


Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2011-04-30 15:58
. Cannon EOS 300V Tükörreflexes fényképezőgép 1Ft NM - Jelenlegi ára: 1 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése